top of page

Aanbod

2019-11-16%2015.12_edited.jpg

Easy Flow Yoga

Zorg voor je lichaam en geest

Easy flow yoga is een yin en yang yogavorm. Tijdens de flow beweeg je continu op een rustige manier van de ene naar de andere yogahouding. Dit gaat allemaal synchroon met je ademhaling. De energie kan daardoor goed door je lichaam en energiebanen stromen.
Je zult in de lesopbouw rustigere oefeningen (yin) tot meer dynamische (yang), naar weer yin houdingen ervaren.
De volgorde en houdingen staan niet vast. Het is een yogavorm die voor iedereen geschikt is.
De intensiteit ligt tussen yin yoga en poweryoga in.

2019-11-16 14.53.12.jpg

Power Yoga

Geef je over aan je mat

Poweryoga is een actieve yogavorm die afgeleid is van Ashtanga. Ashtanga is kort gezegd een vaste serie houdingen. Tijdens deze les komen de houdingen uit de Ashtanga variërend aan bod en lopen in elkaar over. Deze yogavorm maakt je flexibel, krachtig en reinigt je lichaam. Het zorgt voor een goede energiedoorstroming. Daarnaast leer je door middel van de ademhaling en de flow, je geest te verstillen en jezelf te verbinden met je lichaam.
Niveau: licht tot gevorderd. Deze les is ook voor beginners, verschillende opties worden gegeven.

2019-11-16 15.41.35.jpg

Ashtanga Yoga

Ervaar de kracht van Ashtanga

Ashtanga is een intensieve en dynamische yogavorm. Het bevat een vaststaande serie van opeenvolgende houdingen. Ashtanga kenmerkt zich onder andere door de vinyasa's, die ervoor zorgen dat je in een flow blijft.
Je kan de aandacht naar binnen richten doordat je op den duur minder afhankelijk bent van de uitleg van de docent. Je kunt je dan focussen op je ademhaling, de juiste uitvoering van de houdingen en de verdieping van je eigen practice. Tijdens deze les werk je aan je fysieke, mentale en energetische lichaam. De practice werkt zuiverend, kalmerend en versterkt en versoepelt je lichaam.
Het is een lekker en krachtig begin van je dag.
Niveau: half- tot gevorderd.
Deze les kan ook gevolgd worden door beginners, extra opties worden gegeven. Een aantal poweryoga lessen vooraf wordt aangeraden.

2019-11-16 15.47.13.jpg

Vinyasa yoga

Ervaar de flow van je ademhaling en prana

Vinyasa yoga, ook wel flow yoga, is een dynamische adem-gesynchroniseerde yogastijl. Tijdens de vinyasa les werk je bewust samen met de kracht van prana door middel van je ademhaling en vloeiende bewegingen. De vinyasa les is wat betreft intensiteit vergelijkbaar met poweryoga.
Elke 2 maanden is er een nieuwe sequence waardoor verschillende elementen en thema's aanbod komen.

By Lindi (24)_resized_20230125_014932586.jpg

Privé Yoga

Aandacht voor jou

Tijdens privé yogalessen kun je kiezen welke yoga stijl je graag wilt of je kunt kiezen voor lessen afgestemd op jouw fysieke en geestelijke wensen of doelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je rugklachten hebt of stress ervaart en moeite hebt met je ademhaling. Samen bespreken we van te voren waar jouw wensen liggen, hoe je fysieke gesteldheid is en je mentale en emotionele aspecten. De gehele les word je in elke houding, indien gewenst, begeleidt. Hierdoor kun je je practice extra verdieping geven op verschillende niveaus.
Privélessen kunnen aan huis worden gegeven of afhankelijk van het tijdstip in het kloosterkwartier.

Reiki behandeling

Reiki/energetische sessie

Laat je energie stromen en activeer je zelfhelend vermogen

Reiki behoort tot de alternatieve geneeswijze. Reiki vindt zijn oorsprong in Japan en betekent universele levensenergie. Tijdens een reikibehandeling wordt via handoplegging deze energie overgedragen. Door middel van een reiki behandeling worden je energiebanen weer in evenwicht gebracht en eventuele blokkades worden ongedaan gemaakt. Een reiki behandeling ontspant je lichaam en geest. Reiki stroomt daarnaartoe waar het het hardst nodig is.
Tijdens een reiki behandeling stem ik mezelf volledig op jou af en indien nodig werk ik met chakra-remedies. Dit werkt als extra ondersteuning om jou chakra’s weer in balans te brengen. 

Meditatie

Geleide meditatie

Voel jezelf en wordt stil

De geleide meditaties zijn zowel voor mannen als voor vrouwen.
Tijdens de meditatiebijeenkomst wordt er gestart met een ademhalings- of pranayama oefening (vergroten van levensenergie) en vervolgens vindt de geleide meditatie plaats.
Een geleide meditatie houdt in dat ik je er doorheen praat. Je volgt met je aandacht mijn stem waardoor je probeert zoveel mogelijk in het moment te blijven. Het is een moment van present zijn, verbinden met je kern, bewustwording en de stilte in jezelf ervaren/opzoeken. Elke geleide meditatie staat in het teken van een thema.
De geleide meditaties zijn zowel te volgen voor mensen zonder- en met meditatie ervaring.

46769592_349417392489780_5216392051922305024_n_edited_edited_edited.jpg

Women's circle

Bezinning en verbinden

Tijdens de women’s circle komen vrouwen samen om energie te delen, af te stemmen op de maan én op je zelf en samen te delen wat er op dat moment binnenkomt. Het is een moment voor jezelf, voor bewustwording, verbinding en meditatie.
Ik wijd elke women’s circle aan een specifiek thema. Het thema stem ik af op mijn eigen resonantie en wat past bij het dierenriemteken waarin de maan zich op dat moment bevindt. Ik vertel het een en ander over het thema om jou aan het denken te zetten en ik geef een geleide meditatie om jou te laten voelen.

bottom of page